Kariera

W wieku 6 lat ucierał samodzielnie swoje pierwsze babki, przekraczając próg każdej napotkanej cukierni zachwycał się wystawionymi w witrynach ciastami i zawsze pytał sprzedających pań z czego składa się ciasto, na które miał ochotę.

Po kilku latach podążając za marzeniami i pasjonując się cukiernictwem postanowił zdobyć ten zawód. Podążając drogą pasji postanowił wyuczyć się rzemiosła u jednego z najlepszych bydgoskich rzemieślników – pana Józefa Cyranowicza.

Po uzyskaniu kwalifikacji myśląc o rozwoju zawodowym postanowił podjąć pracę u pana Adama Sowy w Bydgoszczy. Przez kilkanaście lat pasjonując się cukiernictwem rozwijał się razem z firmą. Ciężką pracą piął się przez poszczególne lata awansując z sukcesem od cukiernika przez brygadzistę, aby objąć prestiżowe stanowisko szefa produkcji. W ciągu tych lat tworzył i nadzorował struktury organizacyjne oraz skomponował wiele receptur na kultowe produkty np.: „sernik babuni”, który do dziś cieszy się wielkim powodzeniem wśród konsumentów.

Podążając za marzeniami i spełnieniem zawodowym rozpoczął pracę w renomowanej polskiej firmie AKO S.A. produkującej komponenty dla cukiernictwa i piekarstwa na stanowisku technologa, specjalisty innowacji cukierniczych. Przez blisko dwa lata pracując dla firmy AKO S.A. doradzał przy komponowaniu nowych produktów, stworzył kilkadziesiąt receptur swojego autorstwa, niektóre z nich były publikowane w miesięcznikach branżowych takich jak: „Przegląd piekarski i cukierniczy”, „Cukiernictwo i Piekarnictwo”. Z sukcesem wdrażał opracowane przez siebie receptury ze 100% skutecznością w piekarniach i cukierniach na terenie całej Polski, równocześnie prowadząc szkolenia praktyczne dla cukierników i piekarzy.

Z pasji do tworzenia założył własną firmę, w której od kilku lat z powodzeniem tworzy receptury dla cukierników i piekarzy, które z sukcesem rozwijają firmy z nim współpracujące.

Ireneusz dziś to ceniony doradca firmowy, który z sukcesem doradza firmom podążającym drogą pasji w tworzeniu własnego wizerunku firmowego poprzez wyrafinowane wyroby cukiernicze i piekarnicze. Doradza przy projektowaniu nowoczesnych zakładów cukierniczych i piekarniczych oraz przy tworzeniu struktur organizacyjnych i wszystkich niezbędnych elementów do osiągnięcia wymarzonego sukcesu.